Phuket Informatie

Ik woon en werk in Phuket, Thailand. Vandaar dat ik je graag wat extra informatie geef over dit fascinerende land en mijn nieuwe thuis: Phuket, een waar tropisch paradijs.

[ Intro to Phuket | Phuket Details | Duiken in Phuket | Phuket Eilanden |Phuket StoriesMuay Thai Training - PhuketPhuket :: stranden, duiken en hotels


Phuket :: stranden, duiken en hotels


Phuket :: stranden, duiken en hotels


Phuket :: stranden, duiken en hotels


Phuket :: stranden, duiken en hotels

Welkom in Phuket!Liefkozend de "Parel van de Andaman" genoemd, bezit het eiland opmerkelijke schoonheid met haar tropische heuvels in het noorden en aan de zuid- en westkust. Het is een soort zonovergoten bounty eiland dat omringt is door parel witte stranden. Het eiland is ongeveer 21 kilometer breed en 48 kilometer lang.

Aan de westkant ziet Phuket uit op de Andaman Zee; aan de oostkust ligt Phang-Nga Baai met haar spectaculaire, apart gevormde eilanden, per boot gemakkelijk bereikbaar vanuit Phuket. In het noorden verbindt de Sarasin Brug het eiland met het vasteland, waardoor het gemakkelijk is Phuket via de weg te bereiken. Op iets meer dan een uur vliegen vanuit Bangkok of Singapore, met dagelijkse verbindingen naar de belangrijkste Aziatische vliegvelden is Phuket ideaal gelegen voor een kort uitje of een ontspannen vakantie.

Vroeger bekend vanwege de tinmijnen en rubberplantages, komen bezoekers nu op zoek naar een plaats om te ontspannen en de omgeving te verkennen, zowel boven als onder het wateroppervlak! Het is een prachtige duikbestemming met fraaie riffen en een rijkdom aan vis. Phuket trekt vele duikers die van de onderwater wereld willen genieten. Een bekende duikplaats zijn de Phi Phi eilanden. Verder liggen in de omgeving van Phuket kleine onbewoonde eilandje. Je kan hier met een bootje naartoe gebracht worden.

Phuket is beroemd vanwege haar prachtige stranden en tropische zonsondergangen, maar er is meer. Naast mooie stranden, groene, tropische jungles, heerlijk lokaal eten en vriendelijke mensen, is er ook veel te doen. Het eiland is eenvoudig per auto of brommer te verkennen, de wegen zijn meestal behoorlijk goed.

Buiten Phuket Town is het dunbevolkt. Het binnenland van Phuket bestaat uit regenwoud, kokos- en rubberplantages en het nationale park Khao Phra Taew, waar je een opvangcentrum voor gibbons kunt bezoeken. De koraalriffen nodigen uit tot snorkelen of duiken, maar je kunt ook gewoon luieren onder de palmen. Her en der op het eiland vindt je prachtige natuurlijke watervallen. Verder kun je genieten van mooie uitzichten op de stranden vanaf de bergen. Als je langs de kust rijdt zal je merken dat de verlaten parel witte stranden nog bestaan. Je kan hier in alle rust zonnebaden of zwemmen zonder een sterveling te zien. Alleen een kokosnoot en een frisdrankje en de film set is compleet.